De toekomst van het bos

Nederland is nu een van de minst bosrijke landen van Europa en de laatste 10 jaar zijn er meer bomen gekapt dan dat er nieuwe bijkwamen. Toch is bos nodig: voor het halen van internationale klimaatdoelen is CO2-opname door bossen cruciaal en voor de biodiversiteitsdoelen zijn vitale bossen onmisbaar.

Maar is er wel ruimte voor nieuwe natuur en wat komt er terecht van de beloofde bomen? Nederland schreeuwt om meer woonruimte en boeren staan al onder hoge druk in de stikstofcrisis. Kunnen de aanleg van nieuw bos en landbouw en woningbouw hand in hand gaan? Hoe zorgen we ervoor dat groen wél gelukkig maakt?

Sprekers

In de 5e aflevering van De Koplopers gaat Teun van de Keuken in debatcentrum De Balie in gesprek met mensen die de oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Op 25 oktober is John Raggers, opleidingsmanager en projectleider Vitaal Bos bij Hogeschool van Hall Larenstein te gast. Hij gaat in gesprek met onder andere Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur. Een 3e spreker volgt.

Praktische informatie en tickets: https://regieorgaan-sia.nl/kalender/de-koplopers-5-groen-maakt-niet-gelukkig/

 

 

Organisator:
Regieorgaan SIA in samenwerking met De Balie
Datum:
maandag 25 oktober om 20:30 uur
Locatie:
Fysiek bij debatcentrum De Balie én online via de site
Terug naar boven