Robotisering en precisielandbouw neemt in de akker- en tuinbouw een steeds belangrijkere rol in. Grondbewerking, zaaien / poten, ruggen opbouwen / aanaarden, bestrijden van ziektes en plagen, bestrijden van onkruid, oogsten: allemaal taken waarbij precisielandbouw ervoor kan zorgen dat de akkerbouwer en loonwerker van de toekomst heel anders zal gaan werken dan ze nu doet.

Deze ontwikkelingen in de akkerbouw gaan razendsnel. Reden voor Praktijkcluster Agro van CIV Groen om een serie regionale dagen voor zowel studenten als ondernemers te organiseren om hen kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen.  

Dit gebeurt in samenwerking met TalentOogst, groene mbo's en robotleveranciers. De regionale dagen zijn bedoeld voor akkerbouwers en akkerbouw- en loonwerkstudenten.

>> lees hier het verslag van de eerste demodag in september 2021 bij Terra

Programma (wordt nog verder aangevuld)

9.00 uur              
Ontvangst met koffie en thee, indelen in groepen

9.30 uur              
Start programma, verdeeld over 4 plekken met elk 25 – 30 personen. Elk half uur wisselen van locatie. Na de tweede ronde is er een pauze

 Locatie 1, op het veld: Robot 1, de Oz - ABEMEC

 Locatie 2, op het veld: Robot 2, de Dino - ABEMEC

Locatie 3, nog invullen

Locatie 4: binnen:  Tamme van der Wal, Bioscope vertelt over het gebruiken van satelliet en dronedata voor de monitoring van gewassen. Wat heb je eraan, hoe kun je het toepassen?

12.00 uur           
Afronding

TalentOogst is hét loket voor werknemers, werkgevers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt op het gebied van scholing en ontwikkeling.

Praktijkcluster AGRO is een van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen aan het stimuleren van ondernemerschap in akkerbouw en het agrarisch loonwerk.  Groene MBO’s en de brancheorganisaties Cumela Nederland, NAJK, BO Akkerbouw en LTO Akkerbouw en Bionext werken aan praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.

De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door Groenpact, versnellingsprogramma Digitalisering & Technologie.

Organisator:
Agro Praktijkcluster van CIV Groen, Yuverta Boxtel, Talentoogst en ABEMEC
Datum:
24 mei 2022 - ochtend
Locatie:
Yuverta Boxtel
Terug naar boven