Robotisering en precisielandbouw neemt in de akker- en tuinbouw een steeds belangrijkere rol in. Grondbewerking, zaaien / poten, ruggen opbouwen / aanaarden, bestrijden van ziektes en plagen, bestrijden van onkruid, oogsten: allemaal taken waarbij precisielandbouw ervoor kan zorgen dat de akkerbouwer en loonwerker van de toekomst heel anders zal gaan werken dan ze nu doet.

De regionale demonstratiedagen dagen zijn bedoeld voor akkerbouwers en akkerbouw- en loonwerkstudenten. De eerste vindt plaats in Groningen, daarna volgen: 

  • Hoorn
  • Emmeloord
  • Goes
  • Boxtel (ism ABEMEC)


Groningen - Suikerterrein Experience - 30 september

Op 30 september in de ochtend organiseert Agro Praktijkcluster van CIV Groen samen met Terra mbo, Talentoogst en ABEMEC een demonstratieochtend robotisering. Adres: Suikerlaan 51 Groningen.

Programma:

9.00 uur               Ontvangst met koffie en thee, indelen in groepen

9.30 uur               Start programma, elk half uur wissel je van locatie

  • Locatie 1, op het veld: Robot 1, de Oz - ABEMEC
  • Locatie 2, op het veld: Robot 2, de Nano - ABEMEC
  • Locatie 3, op het veld: Drones en data, Leks Bolderdijk van ABDrone. Hij vertelt over de mogelijkheden van drone-informatie. Wat kun je in kaart brengen, wat kun je met de data?
  • Locatie 4: binnen:  Jeroen Wolters van Smartagritechnology / Doorgrond vertelt over de praktijkervaringen die zij hebben opgedaan met de diverse robots.

11.30 uur            Netwerken met koffie en thee

12.30 uur            Afronding

TalentOogst is hét loket voor werknemers, werkgevers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt op het gebied van scholing en ontwikkeling.

Praktijkcluster AGRO is een van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen aan het stimuleren van ondernemerschap in akkerbouw en het agrarisch loonwerk.  Groene MBO’s en de brancheorganisaties Cumela Nederland, NAJK, BO Akkerbouw en LTO Akkerbouw en Bionext werken aan praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.

Organisator:
Praktijkcluster Agro van CIV Groen & Talentoogst & Groenpact, versnellingsprogramma Digitalisering & Technologie.
Datum:
30 september, meer data volgen
Locatie:
Groningen, Hoorn, Emmeloord, Goes, Boxtel