Collega-greenport West-Holland wil nog een stap verder zetten en is daarom gestart met het project ‘Functionele Biodiversiteit’ waarin het draait om de biodiversiteit in en om de kas, om zo natuurlijke vijanden van plaaginsecten aan te trekken. Maar er wordt ook gekeken naar substraten om de plant weerbaarder te maken. Binnen dit project is een zogenaamde ‘Community of Practice’ opgericht waarin ondernemers en kennisinstellingen met elkaar samenwerken om tot innovaties te komen die partijen individueel niet kunnen bereiken.

Sprekers

  • Eveline Stilma, projectleider bij Greenport West-Holland, vertelt wat het belang van biodiversiteit is voor de tuinbouw, hoe ze dit in Greenport West-Holland organiseren en wat u daar als tuinbouwondernemer aan hebt. 
  • Nic van der Knaap, voormalig directeur van veredelingsbedrijf Anthura, vertelt over zijn drijfveren en inspiratie om serieus werk te maken van biodiversiteit.
  • Felix Wäckers, directeur R&D van Biobest, licht een aantal interessante resultaten van experimenten met toegepaste biodiversiteit toe.


Bent u er ook bij op dinsdag 22 juni?  Meldt u zich dan nu aan via onderstaande link!

Datum:            dinsdag 22 juni
Locatie:           online
Tijdstip:           15.00 - 16.00 uur
Aanmelden: aanmelden kan t/m vrijdag 18 juni 2021 - 17.00 uur via deze link o.v.v. naam, bedrijf en e-mailadres. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Een dag van tevoren ontvangt u een link waarmee u op dinsdag 22 juni kunt deelnemen aan dit innovatiecafé.

 
 

Organisator:
Greenport Aalsmeer
Datum:
Dinsdag 22 juni | 15.00 - 16.00 uur
Locatie:
Online
Terug naar boven