Voor alle genomineerde leerlingen en studenten wordt het een feestelijke, spannende én leerzame middag. Sterrin Smalbrugge is onze speciale gast. De locatie is ook bijzonder: het opleidingscentrum voor paardensport en -houderij van Aeres in Kootwijkerbroek. 

>> Bekijk hier wie er is genomineerd voor de Groenpact Impactprijs

Niet alleen de genomineerden zitten in de zaal, er is nog meer publiek. Tegelijkertijd organiseert Groenpact samen met Groen Kennisnet ook een bijeenkomst voor communicatieprofessionals in het groene domein.  Zij volgen een andere workshop dan de genomineerden voor de Groenpact Impactprijs. 

"Wie gaat er naar huis met de hoofdprijzen van 2500 euro?"

Onze VIP gast Sterrin Smalbrugge is ecoloog, ze studeerde cumlaude af aan Wageningen University. Ze reist de hele wereld over om dieren te redden en te bestuderen. Je kent haar waarschijnlijk van de boeken die ze heeft geschreven over reptielen, haar tv-serie of Expeditie Robinson waar ze aan meedeed. Ze geeft speciaal voor ons een lezing én een workshop. Verder is er uiteraard ook een hoofdrol voor paarden en we sluiten de middag gezellig af met een drankje en foodtrucks.

Programma:

14.00 - Inloop met koffie & thee

14.30 - Introductie door Groenpact en Groen Kennisnet en keynote door Sterrin Smalbrugge:

'Communicatie van reptielen'
Reptielen worden vaak als emotieloze en primitieve wezens gezien. Waar er bij vogels en zoogdieren al decennialang wetenschappelijke aandacht is voor hun gedrag, communicatie en sociale leven, zijn reptielen jarenlang vergeten. Het onderbestuderen van bepaalde diergroepen - taxomisch chauvinisme - heeft verschillende oorzaken en ook verregaande gevolgen voor het behoud van deze diersoorten. In deze lezing gaat Sterrin in op deze problematiek, én geeft ze een inkijkje in het fascinerende onderzoek dat wel gedaan is naar de communicatie en het sociale leven van reptielen. Broers die voor zussen zorgen, stelletjes die voor het leven bij elkaar blijven en uitstekende vaders en moeders: onder de reptielen vind je het allemaal. 

15.00 - Workshop Sterrin Smalbrugge & Emiel en Chaja Voest

De genomineerden worden in twee groepen verdeeld. Van 15.00 tot 15.35 gaat de ene groep een workshop volgen bij Sterrin Smalbrugge. De andere groep volgt een workshop van Emiel of Chaja Voest. Van 15.40 tot  16.20 wisselen de groepen om.

In haar workshop geeft Sterrin Smalbrugge een inkijkje in haar leven als buitenbeentjes advocaat. Waarom is het zo belangrijk dat mensen ook van niet-charismatische dieren gaan houden? Hoe pak je dit aan? Wat zijn de gevolgen voor natuurbehoud, wanneer we met een bredere blik leren kijken naar het ecosysteem? Ze geeft tips en tricks om zelf ook toe kunnen passen. 

Emiel en Chaja Voest zijn expert op het gebied van natuurlijk gedrag, leerprincipes en training van paarden. Ze geven een workshop 'communicatielessen van het paard'. Je leert hoe je de technieken die zij gebruiken om met een andere diersoort te communiceren, kunt gebruiken in het dagelijks leven en bij je werk. Wat zijn de verschillen tussen paarden en mensen en: wat zijn de overeenkomsten. Ze laten in de praktijk verschillende communicatietechnieken zien. Misschien mag je zelfs wel nieuw geleerde techniek direct op een paard uitproberen! 

16.25 - Sneller, hoger, spannender!

Een spectaculair showonderdeel door Egbert van Roekel met uiteraard paarden in de hoofdrol.

16.45 - Uitreiking van de Groenpact Impactprijs

17.15 - Netwerkborrel met hapje en drankje


Genomineerden voor de Impactprijs hebben een uitnodiging voor dit event ontvangen. Voor andere belangstellenden hebben we een aantal stoelen beschikbaar. Heb je ook belangstelling om deze feestelijke prijsuitreiking bij te wonen, meld je dan hieronder aan. 

Organisator:
Groenpact
Datum:
maandag 3 juni 2024 - 14.00-18.30 uur
Locatie:
Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek