Het jaarlijks terugkerende event brengt hightech bedrijven en universiteiten samen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten zullen tot het uiterste uitgedaagd worden in het uitgebreide programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en RoboHouse/TU Delft.

Robotica in stroomversnelling

Het doel van RoboCrops is om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te accelereren. RoboCrops richt zich daarbij op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderdelen in te delen zijn tijdens RoboCrops. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Programma

Het event RoboCrops dat gepland stond op 23 en 24 april is verplaatst naar vrijdag 23 oktober. Wel vinden er op 24 april diverse online workshops plaats rondom het thema ‘Robotica in de agrarische sector'.

Meer over het programma op de GreenTech, in World Horti Center en de hackathon in RoboHouse volgt binnenkort. Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die reeds een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Heeft u een tweedaags kaartje gekocht dan krijgt u automatisch geld terug voor één dag. Bent u niet in de gelegenheid om te komen op 23 oktober neem dan contact op met events@innovationquarter.nl

Online workshops 24 april
In deze tijd van remote werk, vitale industrieën en nieuwe manieren van samenwerken namelijk relevanter dan ooit. Nu het leven even anders loopt dan anders, is er juist meer tijd om online met elkaar het gesprek aan te gaan en ons te verdiepen in de samenwerkingsmogelijkheden die er liggen. Wij helpen u hier graag bij.

De workshops op vrijdag 24 april duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen UR. Indien u interesse heeft om deel te nemen kunt u contact opnemen met Liselotte.deVries@tudelft.nl en uw 1e en 2e keus doorgeven. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën.

De titels en tijden van de workshops zijn:

  • 9:00-11:00 CET - Biomechanical Engineering: "A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops"
  • 11:15-13:15 CET - Precision & Microsystems + Micro-electronics: “3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems;
  • 13:30-15:30 CET - Cognitive Robotics / Learning & Autonomous Control: “Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri / horti”
  • 15:45-17:45 CET - Precision & Microsystems: "Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics".

Foto: Shutterstock

Organisator:
InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en RoboHouse Delft
Datum:
Vrijdag 23 oktober 2020
Locatie:
World Horti Center, Europa 1 te Naaldwijk en RoboHouse/TU Delft
Terug naar boven