Publicatiedatum: 10-01-2022

In het schooljaar 2020-2021 lieten zij leerlingen van diverse vmbo scholen kennismaken met de opleidingen Voeding door met een foodtruck de vmbo scholen in de provincie te bezoeken: de ‘Al you need is Food tour’. Ze lieten de vmbo-leerlingen het eten van de toekomst zien én proeven. Ook legden zij het belang van gezonde en duurzame voeding uit. Zo kregen zij een ander beeld van de sector. 

Het idee is vorig schooljaar ontstaan doordat leerlingen niet naar de open dagen toe konden komen vanwege de coronamaatregelen, dus bracht de school de opleiding naar de leerlingen.

Programma & producten

Samen met de studenten is het programma voor de tour bedacht en zijn er producten gemaakt in het kader van ‘eten van de toekomst’. Zoals bijvoorbeeld insectenlolly's en snackwortels. Het laten proeven kostte de studenten van Clusius soms wel wat overtuigingskracht. Een mooi moment om uit te leggen waarom dit eten van de toekomst is en waarom dit past binnen de opleiding.

 Quiz

Middels QR codes werd er tijdens het programma een quiz gehouden met daarbij vragen over eten van de toekomst en feiten en fabels. Leerlingen werden zowel op smaak als kennis op de proef gesteld. De winnaars ontvingen het kookboek ‘De worsten van Babel koken overal”.

De tour was een groot succes en kreeg ook media aandacht. Volgend jaar wordt deze herhaald en doen opnieuw studenten mee.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Clusius College Alkmaar
Impactprijs Groen Onderwijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.