Publicatiedatum: 11-10-2021

Verschillende presentaties gingen hier nader op in. De bezoekers waren enthousiast. "Inspirerend en interessant. En het is fijn dat we elkaar nu weer konden ontmoeten."

Nieuwe hogeschool Almere

Een mooiere locatie was voor de Docentendag niet denkbaar: het nieuwe gebouw van Aeres HBO Almere aan de rand van de Floriade Expo 2022 in wording. Het gebouw is toonaangevend op het gebied van klimaatadaptatie, duurzaamheid, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid. Marc de Jager en Jasper van den Brink van Koninklijke Ginkel Groep hielden een presentatie over hoe de dak-, gevel- en interieurbeplanting in dit bijzondere gebouw dat in nauwe samenwerking met aannemer Hegeman is gerealiseerd. En natuurlijk konden de bezoekers het gebouw ook bezichtigen.

 

Aanplant Floriade

Jaap Smit van 'plantkundig' vertelde over hoe de aanplant voor de Floriade is opgezet en er was een rondrit over het terrein. Andere onderwerpen waren 'groene daken' en de e-learning versie van Het Levende Gebouw. Op het parkeerterrein trok het rijdende GMEC leslokaal van Zone College veel aandacht. In het decembernummer van VHG Magazine komen we uitgebreider op de Docentendag terug. En alvast voor de agenda: op 13 april opent Koning Willem Alexander de Floriade Expo 2022. Vanaf 14 april is publiek een half jaar lang welkom.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Praktijkcluster Groen, Natuur & Leefomgeving CIV Groen

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.