Bijeenkomst

Meer jongeren in het groen: werving die werkt

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction voor GroenPact. Maar hoe bereiken we hen en zorgen we ervoor dat meer jongeren ook echt kiezen voor een opleiding en loopbaan in het groene domein?

Organisator Zone.college en Groenpact
Datum

do 28 november 2019 13:00 tot 17:00

Locatie Zone.college Bornerbroeksestraat 348, 7609 PH Almelo

Voor wie:
docenten, communicatieprofessionals, projectleiders en beleidsmakers van onderwijsinstellingen, bedrijven in het groene domein en overheden die zich bezighouden met arbeidsmarktcommunicatie, werving van studenten en van nieuwe medewerkers.

We behandelen actuele casuïstiek, wisselen kennis en ervaringen uit, en ontdekken het geheim van succesvolle arbeidsmarktcommunicatie. We leren welke jongeren openstaan voor de groene sector, wat hun drijfveren zijn en hoe we die kunnen vertalen naar aansprekende toekomstbeelden. En we ontwikkelen samen concrete imago- en wervingsacties.

Deelname aan de workshop is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld je dus snel aan!

Deze workshop is een vervolg op de Het kan dus wel’-sessie op 16 mei 2019. In deze sessie verkenden we de resultaten van het onderzoek van GroenPact en Motivaction naar de drijfveren van jongeren. De conclusie van de deelnemers tijdens deze sessie: het werkt om samen de verdieping te zoeken op een andere wervingsaanpak. Daarom biedt GroenPact deze workshop aan in drie verschillende regio’s, onder andere in samenwerking met Zone.college en Wellantcollege