Groen vlag, foto Eco Schools

Nieuws

Tweede Groene Vlag voor Zone.college Twello

Gepubliceerd op
26 november 2019

Het Eco-team van Zone.college Twello, dat bestaat uit 14 vmbo leerlingen, heeft vrijdag 22 november de tweede Groene Vlag in ontvangst mogen nemen. HetEco-team, heeft hard gewerkt om de school meer duurzaam te maken in nauwe relatie met de omgeving en met een nauwe verbondenheid met het onderwijs.

Bron: Zone.college

In 2017 werd de school in Twello, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als Eco-School en ontving de bijbehorende Groene Vlag, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Elke twee jaar wordt gekeken of de school zich heeft verbeterd en ontwikkeld. De afgelopen periode is er veel gedaan op het gebied van afvalscheiding en er zijn 518 zonnepanelen geplaatst op het dak van het gebouw.

Vrijdagochtend 22 november hees burgemeester Penninx van de gemeente Voorst de tweede Groene Vlag en na afloop werd er voor alle leerlingen heerlijke biologische appelsap geserveerd in speciale cupjes gemaakt van composteerbaar plastic.

Ook de komende periode gaat het Eco-team verder met allerlei acties in het kader van duurzaamheid, zoals de 5-minuten-douchen-challenge. Hiervoor hebben de leerlingen van het team een speciale zandloper voor onder de douche uitgedeeld om iedereen te motiveren om maximaal vijf minuten te douchen en zodoende veel water én energie te besparen.

(Bron foto: Eco Schools)