Impactprijs 2019, foto Groenpact

Nieuws

Wat wil jij weten van André Kuipers?

Gepubliceerd op
10 december 2019

De inschrijving is geopend voor de uitreiking van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019, met als speciale College Tour gast André Kuipers. Tijdens een bruisende middag kunnen leerlingen en studenten vragen stellen over de rol van André Kuipers als ambassadeur van de aarde en zijn betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019.

Groenpact organiseert dit evenement op 13 februari 2020 samen met Helicon MBO Den Bosch en HAS Hogeschool. Locatie: het Paviljoen van HAS Hogeschool aan de Onderwijsboulevard 221 in Den Bosch. De presentatie is in handen van Wende Schaminée, studente bij HAS Hogeschool.

Het programma
14.00 Ontvangst
14.30Opening door Groenpact
14.40College Tour met André Kuipers
15.45Uitreiking Impactprijs 2019
17.00Napraten met een hapje en drankje

College Tour

Net als in het gelijknamige televisieprogramma, staat het eerste deel van het programma in het teken van één hoofdgast, die het hemd van het lijf mag worden gevraagd door studenten uit het groene onderwijs. Dit jaar is dat dus André Kuipers (1958), de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Als ambassadeur van de aarde heeft hij veel raakvlakken met de onderwerpen die ook bij groen onderwijs en de Impactprijs centraal staan: duurzaamheid, energie, voedsel, klimaat, en leefbaarheid van onze omgeving.

Impactprijs Groen Onderwijs

Na het grote succes van vorig jaar, hebben in 2019 leerlingen en studenten uit het groene onderwijs bijna 50 projecten ingestuurd die kans maken op de Impactprijs Groen Onderwijs. Deze worden beoordeeld door een professionele jury. De prijs kent ook dit jaar vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs. Op 13 februari wordt bekend welke genomineerden in elke categorie naar huis gaan met de prijs van 2500 euro.

Voor en door leerlingen en studenten

De Impactprijs Groen Onderwijs & College Tour is een event voor en door leerlingen en studenten. De meeste stoelen zijn dan ook voor hen. Een aantal plaatsen is gereserveerd voor de (begeleiders van) genomineerden en betrokkenen bij Groenpact. We verwachten een hoge opkomst en meer aanmeldingen dan zitplaatsen. Na de sluitingsdatum worden de stoelen toegewezen. Je hoort uiterlijk 7 februari of je aanmelding definitief is.(Bron foto: GroenPact)