Studenten voor Morgen (SVM)

Studenten voor Morgen zet zich in voor verduurzaming van het hoger onderwijs. We laten studenten van hogescholen en universiteiten zien hoe ze op een laagdrempelige manier hun leven duurzamer maken. Maar we richten ons ook sterk op onderwijsinstellingen en beleidsmedewerkers. We stimuleren hen om meer beleid rondom duurzaamheid te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, de afvalstromen op school en catering in de kantines.

"Duurzaamheid is nu een keuze, in de toekomst moet dat de norm zijn."

Met 42 lidorganisaties met ieder een eigen achterban, representeren we heel veel studenten. Zij uiten hun zorgen over de toekomst en delen hun ideeën met ons. Wij brengen dit unieke studentenperspectief mee naar het Groenpact Jongerenplatform. Het is mooi wat een uitgebreid en sterk netwerk we met z’n allen hebben. We helpen elkaar met onze verschillende expertises en geven ontzettend veel jongeren een stem. We brengen allemaal bubbels bij elkaar.

Samen met de andere organisaties van het Jongerenplatform werpen we een blik op de klimaatuitdagingen van nu. Duurzaamheid is op dit moment een keuze - dat zien wij bij Studenten voor Morgen bij onderwijsinstellingen, maar eigenlijk op heel veel gebieden in onze maatschappij. In de toekomst moet duurzaamheid de norm zijn.

>> terug naar Groenpact Jongerenplatform 

Enrico Leonardo Bosters

Enrico op LinkedIn

 

Ga naar studentenvoormorgen.nl voor meer informatie

Terug naar boven