De Biobeurs vindt in de Biokennisweek plaats op woensdag en donderdag 12 en 13 januari, dit jaar in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Bionext is een officiële samenwerking aangegaan met de part-nerorganisatie in Vlaanderen, Bioforum. Bioforum presenteert in het webinarprogramma onder-zoeken en ervaringen en neemt biologische ondernemers uit Vlaanderen mee naar de Biobeurs.

Programma

Op maandag en dinsdag 10 en 11 januari is er een breed en divers online aanbod van webinars. Deze kunnen gratis worden gevolgd. Thema’s zijn:

1. Farm to Fork, kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en ander beleid – hoe dragen we bij aan de systeemverandering?
2. Klimaat, kringloop en biodiversiteit: weerbare bedrijfssystemen in de praktijk. Hoe blijft bio-logisch koploper in verduurzaming?
3. Marktontwikkeling, producent en handel/winkeliers: hoe verleiden we de consument? Hoe houden we eerlijke prijzen? Nieuwe verpakkingen.
4. Omschakelen; nieuw en/of jong in biologisch
5. Technologie versus ecologie, innovatie. Meer techniek of meer mensen?
6. Korte keten: verbinden met de klant
7. Biologisch in het onderwijs
8. Weerstand, gezonde voeding, gezondheid - hoe dragen we bij aan een gezond ecosysteem?
9. Nieuwe biologische wetgeving en handhaving; wat verandert er?

Bekijk hier het programma en meer info over deelname.

De Biobeurs, woensdag en donderdag 12 en 13 januari, is ingericht met thema-pleinen met vele bin-nenlandse (Nederland en Vlaanderen) en internationale exposanten uit de hele keten van landbouw, verwerking, handel, toeleverende bedrijven, mechanisatie enz. Voor toekomstige werkers in de (bio)sector, maar ook voor aankomende consumenten een ideale kans voor een brede kennismaking.

Op de beurs zijn weer workshops over diverse kennis-thema’s. Op donderdag 13 januari is er een speciaal studentenblok, verzorgd door CIV Agro en Land&Co, over Biologisch ondernemerschap. Ove-rige thema’s zijn 25% biologisch in 2030, de toekomst van de veehouderij, bioboer zoekt bioboer, kli-maatverandering en natuurinclusieve landbouw.

Op 14 januari sluiten we af met Experience, een programma met bedrijfsbezoeken. Informatie hier-over komt nog op de site.

Korting voor het onderwijs

Leerlingen en studenten zijn welkom op de beurs voor maar € 5. Binnenkort wordt een kortingscode bekend gemaakt. Met die kortingscode kunnen zij online een toegangsbewijs boeken. Info over de inschrijving en de kortingscode volgt nog.

Stage-/BPV-bedrijven van een groene beroepsopleiding krijgen ook korting: zij kunnen voor € 20 naar binnen. Ook hiervoor wordt nog een kortingscode bekend gemaakt.

Deelnemers van het keuzedeel Biologische bedrijfsvoering hebben gratis toegang, samen met één begeleidend docent (alleen € 5 administratiekosten voor de hele groep). De betrokken docenten krij-gen individueel bericht over de groepsgewijze inschrijving van deze deelnemers.

Voor alle info over de beurs: www.bio-beurs.nl.

Organisator:
BioNext
Datum:
10 t/m 14 januari 2022
Locatie:
Online of live: Brabanthallen Den Bosch
Terug naar boven