Bug Business

Op het terrein van insecten als voedsel gaan de ontwikkelingen nu hard. Sinds begin dit jaar is de gele meelworm al goedgekeurd door de EU voor menselijke consumptie. Andere insecten volgen naar verwachting snel. 

Elke foodprofessional, of het nu in de voedingsindustrie, de gezondheidszorg of horeca is, krijgt vroeg of laat met insecten te maken. Waarom zijn insecten een onderdeel van onze voedselketen in de toekomst? Om welke insecten gaat het en wat halen we daar aan voedingswaarde uit? Hoe zit het met voedselveiligheid en welke rollen in de voedselketen zijn mogelijk voor insecten? Gaan we echt sprinkhanen en gele meelwormen snacken? Welke scenario’s zijn mogelijk? 

Wicha Benus neemt je mee in de wereld van de mogelijkheden van insecten. Wicha is kennismakelaar eiwittentransitie Regio Foodvalley en weet alles van de insecten business.

Meld je aan!

Datum:   Donderdag 17 juni 2021
Tijd:         vanaf 14.45 inloop, start om 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie:   Digitaal via Zoom, je krijgt een inloglink bij aanmelding en we helpen je vlak voor het event nog herinneren.
 
Meld je voor dinsdag 15 juni hier aan!

Organisator:
CIV Groen, praktijkcluster Food
Datum:
17 juni, 15.00-16.00 uur
Locatie:
Online via Zoom
Terug naar boven