Tijdens de kennissen- en docentendag worden er presentaties gehouden en wordt er in workshops gewerkt met de door de WURKS-partners ontwikkelde leerarrangementen. De dag is bedoeld voor docenten uit groen onderwijs (vmbo, mbo, hbo en wo).

AANMELDEN

Voorafgaand van het virtuele congres ontvangt u een uitnodiging met daarin een link en instructies over het deelnemen aan de online meeting. U klikt op de link om toegang te krijgen.

Programma

10.00     Welkom door Gerry Kouwenhoven, moderator en Kick Off door Nick Pruijn

10.05     Presentatie: Belicht vanuit de probleemeigenaar, Gemeente Den Haag (Jacco Schuurkamp) over sociale en klimaat problemen in de wijk Spoorwijk vanuit KCNL project groene gezonde wijken).

  1. 15 Presentatie: Belicht vanuit het onderzoek Nature Based Solutions, Joop Spijker, Onderzoeker Wageningen UR en projectleider WURKS

10.25     Vragen en discussie

10.45     Pauze voor koffie/ thee

11.00     gelegenheid voor deelnemers en genodigde om in een 5 minuten pitch te vertellen waar zij trots op zijn in de eigen praktijk (aanmelden vooraf : gerry.kouwenhoven@inholland.nl )

11.15     Workshopronde 1 Keuze maken uit:

Workshop 1: Klimaatbestendige Stad Toolbox: Robbert Snep

Workshop 2: Groene Gezonde wijken: Dinand Ekkel, Jacco Schuurkamp, Nick Pruijn,

12.00    Workshopronde 2: Keuze maken uit

Workshop 3: QUICKScan  Peter Verweij, Anouk Cormont
Workshop 4: i-Tree Jelle Hiemstra; Fons van Kuik

12.45     Opbrengst uit de workshoprondes en reflectie door Joop Spijker, Nick Pruijn

                Ophalen van de vraag: a.d.h.v. de innovaties en ontwikkelingen wat nodig is en wie daar voor nodig is om state-of-the-art Groen onderwijs te kunnen (blijven) aanbieden.

                Afspraken “Hoe nu verder?”

13.00    einde

Doelgroep

Docenten uit het groene onderwijs, VMBO, MBO (AOC), HBO (HAS) en WO zijn de primaire doelgroep, waarbij het deelnemersveld wordt uitbreid met docenten uit het niet-groene onderwijs, ondernemers, (lokale en rijks-) overheid, onderzoek en (maatschappelijke) organisaties: transdisciplinaire samenwerking is meer en meer noodzakelijk en sluit aan bij de nieuwe rol van de docent.

Achtergrondinformatie

Voorspellingen geven aan dat in het jaar 2050 zeventig % van de inwoners in de stad wonen en het weer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam in 2050 vergelijkbaar is met het weer zoals dat nu in Parijs is. (wetenschappers van Crowther Lab, onderdeel van de Zwitserse universiteit ETH Zürich). De stedeling blijft alle aspecten van het dagelijks leven uitoefenen: koken, boodschappen, van huis naar werk of school reizen, verkoeling zoeken in de hete zomers en de warmte opzoeken in de winter.
Een groot vraagstuk is dan ook hoe we de steden leefbaar houden? Wat zijn de Nature Based solutions voor de (circulaire) stad?. Hoe zorgen we dat de inwoners gezond blijven en het woonplezier houden? Neem hierbij mee de uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt, de vraagstukken rond biodiversiteit, adaptatie en mitigatie. Er is een toenemende vraag naar slimme oplossingen die helpen bij de bevordering van de leefbaarheid en klimaatadaptatie.

Betrokkenen bij de organisatie en uitvoering:

Joop Spijker (WUR); Niels Hazendock, Elze Hemke, (ministerie van LNV) en Hiltrud Pötz, Jenny Schrauwen-van der Geer, Nick Pruijn en Gerry Kouwenhoven (Inholland)

Aanmelden:

Mail naar Gerry Kouwenhoven en vermeld:

  • naam:
  • (kennis)instelling/ organisatie/ bedrijf:
  • rol/ functie:
  • eventuele dieetwensen:
  • interessegebieden:

Ik meld mij aan voor een pitch van 5 minuten: “
o ik ben trots op…. (delen van ervaringen)
o Ik wil meer weten over…..(ophalen van vraagstukken)

Organisator:
Hogeschool Inholland, Wageningen University & Research, Ministerie van LNV
Datum:
Woensdag 16 september 2020 10:00 tot 16:00
Locatie:
Online
Terug naar boven