Een aantal pleinen in World Horti Center worden omgebouwd tot expo-plein, waar bezoekers in kleine groepjes diverse nieuwe modellen, concepten en innovaties kunnen bewonderen. De route gaat ook langs diverse highlights die permanent in World Horti Center te vinden zijn, zoals de vernuftige waterruimte, de All Climate Greenhouse en de stands van de participanten.

Naast de mogelijkheid tot het boeken van een tour organiseert World Horti Center diverse activiteiten rondom innovatie in de glastuinbouw. Zo staan er een aantal Pizza@WHC’s gepland, die samen met InnovationQuarter worden georganiseerd. Onder het genot van pizzapunten wordt in elke sessie één actueel onderwerp besproken met belanghebbende partijen, bijvoorbeeld over digitale veiligheid in de kas. Elke sessie heeft als doel partijen bij elkaar te brengen en creatief te laten brainstormen met elkaar. Daarnaast is het doel om de sessie een concreet vervolgtraject te geven, waaruit nieuwe samenwerkingen, ideeën en innovaties ontstaan en worden uitgewerkt.

Gavita demonstreert de Wega LED, Van der Valk Systemen laat de ValkPoly+ zien. Ook is er aandacht voor indoor farming met Hortilux en GreenSimplicity, een geheel nieuw systeem voor nutriëntenmanagement met CELINE uit Frankrijk en kunnen bezoekers de Nanobubble Aeration van Royal Brinkman zien.

 De Gier Drive Systems heeft de THG76R/RK Rackdrive unit op de tentoonstelling, Berg Hortimotive toont de spuitrobot MetoSWT en WPT Biobased laat zien dat er op verpakkingsgebied veel mogelijk is met de Bolayo, een volledig composteerbare pot. Van Iperen presenteert hun meststoffen-rekenprogramma, Van der Ende Groep laat bezoekers de Airmix van dichtbij bekijken en Pellikaan toont de QuteFruit, een mal waarmee telers groente en fruit in diverse vormen kunt laten groeien.

 Biobased pop-up Expo

Ook de biobased pop-up expo van Greenport West-Holland, die maandag 13 juli al geopend is, is een onderdeel van de Summer of Innovation Expo. De expositie is op werkdagen gratis te bezoeken. Een ronde door World Horti Center met een Horti Xpert is ook mogelijk, deze vertelt u alle details van de innovaties. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website: https://www.worldhorticenter.nl/nl/event/summer-of-innovation

Online programma

Ook online is er veel aandacht voor innovaties en trends in de glastuinbouw. De webinarserie EAT THIS loopt door in de Summer of Innovation; de verschillende sessies zijn terug te kijken op de website van World Horti Center. In deze serie geven Diverse briljante leiders van buiten de tuinbouw hun toekomstvisie op de tuinbouw. Daarnaast vindt er drie keer een Studio RoboCrops plaats. RoboCrops is het event waarmee ontwikkelingen in robots in de kas in stroomversnelling gebracht worden. Alle online en offline events over innovaties in de sector zullen gedurende de zomerperiode worden aangekondigd via de social media en website van World Horti Center.

 

De glastuinbouwsector in Nederland is al ruim honderd jaar zeer innovatief en creatief, waarbij mensen en bedrijven met elkaar elke keer weer tot innovatieve oplossingen komen. Met de Summer Of Innovation stimuleert World Horti Center het samenwerken en het innoveren in deze veerkrachtige sector.

Meer informatie volgt op www.worldhorticenter.nl. Interesse om te participeren in Summer Of Innovation? Laat het World Horti Center weten per mail aan Diana Duijvestijn via projectbureau@worldhorticenter.nl.

Organisator:
World Horti Centre
Datum:
20 juli tot en met 4 september
Locatie:
World Horti centre Naaldwijk
Terug naar boven