Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepeneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw.

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker.  Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces.  

De Innovation prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit. Op 30 juli 2020 is er een virtuele kick-off gepland. Tijdens dit webinar hoort u meer over de Topsector T&U Innovation Prize vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen en is er ruimte voor vragen. 

Prijs

Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro).
Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

Projectondersteuning

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup (meer info >>) te volgen.

Aanmelden

De deadline voor het aanmelden is dinsdag 1 september 2020 -17.00 uur. Een deskundige jury van ondernemers en onderzoekers beoordeelt de inzendingen en maakt een selectie van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen.

Prijsuitreiking

De winnaar wordt op 23 oktober 2020 bekend gemaakt tijdens een (virtuele) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met HortiHeroes.

Over Impact 2025

Via het programma IMPACT 2025 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een reeks aan activiteiten om ideeën op te halen en nieuwe partijen betrekken om (bestaand) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Topsector T&U Innovation Prize op www.IMPACT2025.nl. Neem voor meer informatie contact op met Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI T&U, via m.roelse@tkitu.nl of +31 6 51407623.

De winnaar van 2019: Kassen zetten zon om in groeilicht - Delftse scale-up Physee ontwikkelt slimme coating.

Organisator:
Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Datum:
Donderdag 30 juli - virtuele kick off
Locatie:
Online
Terug naar boven