Over wie hebben we het eigenlijk? Wanneer ben je een wendbaar vakmens? Welk gedrag laat je dan zien? Wilma Daams van vakbond FNV geeft ons inzichten vanuit werknemersperspectief en Goedele Geuskens van TNO praat ons bij over hun skills-benadering. Wat zijn typische wendbare skills bij vakmensen en hoe ontwikkel je deze?

CIV Groen, het Versnellingsprogramma Arbeidsmarkt en het programma Wendbaar Vakmanschap in Lerende organisaties gaan graag met u in gesprek: hoe raak je de juiste snaar als school, praktijkclusters, meetingpoint of hotspot? Hoe zorg je voor de juiste voedingsbodem? We beloven u geen kant-en-klare oplossingen, wel een interactieve dialoog over kansen, mogelijkheden en good practices.

Het webinar is vooral bedoeld voor scholingsconsulenten, cursuscoördinatoren, accountmanagers, onderwijsontwikkelaars publiek én privaat, beleidsspecialisten arbeid & onderwijs en andere geïnteresseerden.

>> Aanmelden voor dit webinar

Programma

13.00 uur - start

Welkom door Titia Bredée (vice-voorzitter CvB Yuverta en portefeuillehouder Leven Lang Ontwikkelen), Bart van Leerdam (CIV Groen),  Arry Verhage (projectleider Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties) en Laura Roebroek  (aanjager Versnellingsprogramma Arbeid bij Groenpact).

13.10 uur - drie inspirerende sprekers

Wilma Daams van FNV - LLO vanuit het perspectief van de werknemer

Een leven lang ontwikkelen betekent voor iedereen iets anders. Maar als je met je voeten in de klei staat, de hele dag zwaar werkt in de vleesindustrie en/of 8 uur per dag in een broodfabriek staat, is het nog niet zo eenvoudig om een opleiding te doen of een webinar bij te wonen. Wat zijn succesfactoren om mensen op alle niveaus in staat te stellen zich een leven lang te ontwikkelen?

Goedele Geuskens van TNO - Wendbare vakmensen', wat zijn dat eigenlijk?

Naast vakinhoudelijke vaardigheden is het voor toekomstbestendige medewerkers in toenemende mate belangrijk om aan skills-ontwikkeling te doen. Het project Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties brengt werknemers deze skills bij door training on the job. Wat kan het onderwijs hier van leren?

Liesbeth van de Vegt van S-BB - Wat vraagt het concept van Wendbare Vakmensen van onderwijspartners?

Hoe kan S-BB helpen bij het flexibiliseren van de (stukjes van) opleidingen en meedenken in het opbouw van programma’s tot diploma’s?  Welke kansen er liggen binnen de huidige structuren, dossiers en certificaten?

13.40 uur - Werksessies in groepen

Hoe moeten groene onderwijsinstellingen inspelen op de vragen uit de LLO-markt? Wat moeten we anders of beter doen? We brainstormen samen digitaal op Miro-borden.

14.10 uur - Terugkoppeling

Elke workshop groep krijgt 1 minuut om in staccato de meest kansrijke volgende stappen te presenteren.

14.25 uur - Evaluatie en afsluiting

Daarna is er nog gelegenheid om na te praten.

Organisator:
CIV Groen & versnellingsprogramma arbeidsmarkt Groenpact
Datum:
31 mei 2021 13.00-14.30 uur
Locatie:
Online, via Zoom
Terug naar boven