De Groene Monitor

Om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderwijs te kunnen adresseren, is goede sturingsinformatie onmisbaar.

De Groene Monitor biedt voor het eerst zicht op wat er in de volle breedte van de arbeidsmarkt in de groene sector gebeurt. In alle gegevens die tot op heden beschikbaar waren, was ‘groen’ vaak verstopt in grotere categorieën als industrie, handel, dienstverlening. Nu is er een totaal overzicht van alle groen opgeleiden, alle groene banen en alle groene bedrijven.

Deze Groene Monitor is in twee opzichten een startpunt. Voor u als gebruiker bieden de gepresenteerde data de mogelijkheid om de achterliggende data verder te onderzoeken er zelf verder mee aan de slag te gaan.

Voor ons is deze eerste Groene Monitor de start van het continue ontwikkelen, aanscherpen en aanvullen van de beschikbare data. Over een aantal jaren zal de monitor antwoord geven op de vragen die we nu stellen.

Tip: vanuit het document kun u doorklikken naar tal van onderzoeken en artikelen. Door CTRL-klik te gebruiken, opent de pagina in een nieuw tabblad.De Groene Monitor is mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt

Terug naar boven