Mens & Dier

Dieren zijn al heel lang een belangrijk onderdeel van onze maatschappij, cultuur en economie. We houden dieren als gezelschap, voor de productie van voedsel, voor educatie en voor natuurbehoud. In de wereld vanMens & Dier werk je aan een goede en gezonde rol voor dieren.

Dierhouderij

De Nederlandse landbouw- en voedselsector is een van de meest vernieuwende ter wereld. Als je in ons land werkt met koeien, varkens, schapen, kippen of vissen ben je een voorbeeld voor de rest van de wereld. En vergeet paarden niet: na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. Ontwikkel jij supergezond en duurzaam veevoer voor al die dieren? Word jij adviseur voor agrarisch ondernemers? Werk je mee aan boerderijrobots, korte ketens en visserij dichtbij? Of richt je je op een beter imago van de sector?

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn krijgt wereldwijd veel aandacht. Dierenrechten en de productie van dieren als voedsel zijn steeds vaker onderwerp van discussie. Veel dieren worden met uitsterven bedreigd, op het land en in het water. Neem jij het op voor deze dieren in de politiek, op een boerderij of in een dierenasiel?Als je werkt met dieren, draag je bij aan het geluk en de gezondheid van dieren en mensen

 Dier & maatschappij

Sinds het begin van de 21e eeuw let de maatschappij scherp op de veehouderij. In de media verschijnen negatieve berichten over het milieu en dierenwelzijn. Milieuactivisten maken hun standpunt duidelijk, soms door de regels te overtreden. Ook de problemen rond stikstof krijgen veel aandacht. Maar intussen zijn er ook veel positieve ontwikkelingen in de veehouderij. De sector is vernieuwend en loopt wereldwijd voorop in kennis. Er wordt gewerkt aan kringlooplandbouw, duurzaamheid, schone lucht en biodiversiteit. Help jij mee om in 2050 nog steeds voorop te lopen in de wereld? Laat jij de maatschappij de goede ontwikkelingen in de veehouderij zien? #trotsopdeboer

Verzorging

(Huis)dieren brengen mensen veel geluk en gezelligheid. Ook kunnen huisdieren zorgen voor minder eenzaamheid bij ouderen. Maar ook siervissen, exotische vogels en reptielen worden veel gehouden. Zorg jij er als dierenarts of dierenartsassistent voor dat baasjes en huisdieren lang van elkaar kunnen genieten? Ga je werken als dierenverzorger in een dierenwinkel, dierentuin of dierenasiel? Wist je trouwens dat sommige asiels luxe dierenhotels zijn? Of start jij een heus dierenwarenhuis waar zich alles voor dier en baasje onder een dak bevindt?

Agro & techniek

In de dierhouderij is veel ruimte voor techniek. Stallen kunnen zo worden ingericht dat ze het dierenwelzijn verbeteren. Techniek kan bijdragen aan de gezondheid van dieren en betere systemen op agrarische bedrijven. Bedenk jij een nieuw stalsysteem, of een scanner om ziektes op te sporen? Sleutel jij mee aan zelfrijdende landbouwmachines? Bedenk jij een systeem om op afstand de grond te bemesten?


Agri-business

De agrarische sector is een van de grootste economische sectoren in Nederland. Behalve de dierhouderij en de productie van biefstukjes, kippenvleugeltjes, worst en kaas moet ook de weg naar de consument goed en eerlijk zijn. Geef jij als erfbetreder advies over duurzaamheid aan agrarisch ondernemers? Zorg jij ervoor dat de ondernemer zijn producten kan verkopen? Verdiep jij je in de veelzijdige markt, en bedenk je nieuwe manieren om geld te verdienen met dieren?

Visual en icoon

Klik op onderstaande afbeeldingen om de visual of het icoon van deze Groene Wereld te downloaden.

Ter inspiratie - overzicht van stockbeelden

Drijfveren van jongeren

De wereld van Mens & Gezondheid kan doorvertaald worden om  jongeren aan te spreken op wat hén drijft.
Hiervoor heeft Groenpact de drijfveren verder doorvertaald in een overzichtelijke informatie & inspiratie platen:

Ga naar De Wereldverbeteraar

Ga naar De Tech Minded

Ga naar De DoenerDe Groene Werelden zijn mede mogelijk gemaakt door Colland

(Bron foto's: Shutterstock - Vormgeving visuals: Imagro)

Terug naar boven