Mens & Gezondheid

Groen is meer dan mooi alleen. Voeding en een groene omgeving zijn belangrijk om mensen gezond te houden en beter te maken. In de wereld van Mens & Gezondheid werk je aan nieuwe biologische toepassingen in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven van mensen.

Voeding & gezondheid

Veertig procent van alle ziektes zijn het gevolg van ongezond gedrag. Drie van de vijf duurste, westerse ziektes worden veroorzaakt door ongezonde voeding. De gezondheid en het welzijn van mensen worden verbeterd door gezond eten, met minder vlees en meer groenten en fruit. Geef jij daarover later voorlichting aan mensen? Laat jij chips met minder zout nog steeds heerlijk smaken door een perfect kruidenmengsel? Werk je mee aan de productie van voeding met extra vezels, eiwitten of calcium? Of laat jij het eten in ziekenhuizen beter aansluiten op de ziektes van patiënten?

Gezondheidszorg

Ook de gezondheidszorg kan vergroenen. Met biotechnologie kunnen medicijnen met honderd procent natuurlijke grondstoffen gemaakt worden. Bloemen en planten hebben een positief effect op het herstel van zieke mensen. In een speciale chemotuin krijgen mensen bijvoorbeeld therapie in de buitenlucht. Daardoor voelen ze zich minder gestrest en onzeker. Draag jij bij aan het groene ziekenhuis van de toekomst?

Ook dieren spelen steeds vaker een rol bij gezondheid, welzijn en genezing van mensen. Paarden als coaches, geleidehonden voor slechtzienden of een konijntje voor een autistisch kind. Wist jij dat deze therapiedieren bestaan?

Door te werken in de groene sector draag je bij aan de gezondheid van mensen

 Groene omgeving

Ook voor gezonde mensen heeft een groene omgeving veel voordelen. Bomen en planten zijn goede luchtzuiveraars en airconditioners. Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof. Daarnaast zorgt een groene omgeving voor verkoeling bij hitte, wat vooral in de stad belangrijk is. Een groene omgeving nodigt uit om naar buiten te gaan, om te ontspannen en te bewegen. Help jij mensen lichamelijk en geestelijk gezond te blijven?

Hoe doen zij het?

Neem eens kijkje op de website van Groeien door Groen, gerealiseerd door VHG, Colland, CNV Vakmensen en FNV Agragrisch groen.

De 'levende tuin' helpt op wensen van de consument in te spelen en daarmee de leefomgeving verder te vergroenen. Inclusief promotiecampagne en lesmateriaal voor scholen.

Visual en icoon

Klik op onderstaande links om de visual of het icoon van deze Groene Wereld te downloaden. Bovenstaande video op Youtube kun je naar eigen inzicht gebruiken.

Ter inspiratie - overzicht van stockbeelden

Drijfveren van jongeren

De wereld van Mens & Gezondheid kan doorvertaald worden om  jongeren aan te spreken op wat hén drijft.
Hiervoor heeft Groenpact de drijfveren verder doorvertaald in een overzichtelijke informatie & inspiratie platen:

Ga naar De Wereldverbeteraar

Ga naar De Tech Minded

Ga naar De Doener


De Groene Werelden zijn mede mogelijk gemaakt door Colland

(Bron foto's: Shutterstock - Vormgeving visuals: Imagro)

Terug naar boven