Anders kijken naar eiwitten
Mensen eten steeds vaker plantaardig. En als ze kiezen voor vlees, zuivel of eieren, dan wel van goede kwaliteit en met aandacht voor dierenwelzijn. Binnen de veehouderij ontstaan steeds duurzamere productiemethoden. Werk jij later aan korte ketens voor biologische vlees- en zuivelproducten? Of zie je kansen in kweekvlees of insecten? Misschien word jij voedingsmiddelentechnoloog, die onderzoekt hoe we nieuwe eiwitten écht lekker kunnen maken. Tegenwoordig produceren we ook voedsel op zee. Zie jij jezelf al werken op een drijvende algen- of zeewierboerderij?
De impact van jouw eten
De vraag naar duurzaam en lokaal voedsel groeit. Consumenten willen steeds vaker producten van boeren en tuinders uit de buurt. Ook ambachtelijke voeding, zoals vers brood en gefermenteerde producten, wordt populairder. Voeding is meer dan eten: het brengt mensen samen en helpt je gezond te blijven. Zorg jij ervoor dat goed en eerlijk eten weer de norm wordt?
Hoe doen zij het?
Om gezonde voeding op uitdagende en prikkelende manier structureel in het onderwijs aan te bieden, is er GrowWizzKid.
De tuinbouw sector is actief met verschillende initiatieven zoals Kom in de Kas, GoGo Greenhouse en KasGroeit.
Visual en icoon
Klik op onderstaande afbeeldingen om de visual of het icoon van deze Groene Wereld te downloaden. Bovenstaande video op Youtube kun je naar eigen inzicht gebruiken.
Ter inspiratie - overzicht van stockbeelden
De wereld van Mens & Gezondheid kan doorvertaald worden om jongeren aan te spreken op wat hén drijft.
Drijfveren van jongeren
Hiervoor heeft Groenpact de drijfveren verder doorvertaald in een overzichtelijke informatie & inspiratie platen:De Groene Werelden zijn mede mogelijk gemaakt door Colland
(Bron foto's: Shutterstock - Vormgeving visuals: Imagro)