Jonge Klimaatbeweging (JKB)

De Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt de stem van jongeren in het klimaatdebat. Met een achterban van ruim een miljoen jonge Nederlanders, verzamelen we input over diverse duurzaamheidsthema’s. Bijvoorbeeld op het gebied van economie, natuur of biodiversiteit, maar ook voeding. Door middel van campagnes en gesprekken met politici, proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden. Wij zijn immers de generatie waar dit beleid in de toekomst effect op heeft.

 En die toekomst, die zien wij het liefst groen. Regeneratieve landbouw gaat een (nog) grotere rol spelen, het oppervlakte aan voedselbossen neemt toe en de veestapel juist af. Als de natuur gezond is, kunnen we voedsel op een veilige, groene en rechtvaardige manier produceren.

 “Als jongeren geven we het goede voorbeeld: wij kunnen dit, samen.”

Dit nemen we mee in onze samenwerking binnen het Groenpact Jongerenplatform. We hebben een sterke visie met standpunten die niet alle partijen altijd met ons delen. Als we in discussie gaan, blijkt er dan toch veel overlap te zijn. Neem jongereninspraak: we zijn allemaal van mening dat jongeren invloed moeten hebben op beleid voor onze toekomst.

 Met dit Jongerenpanel geven we een flink vergrijsde sector een gemeenschappelijke, jonge en frisse blik. Dat is een uitdaging, maar deze samenwerking is er omdat we discussies willen voeren. We willen met z’n allen vooruit, met z’n allen het goede voorbeeld geven. Wij jongeren kunnen dit, samen. 

>> terug naar Groenpact Jongerenplatform 

 Sarah van Buren

Sarah op LinkedIn

 

Ga naar jongeklimaatbeweging.nl voor meer informatie

 

Terug naar boven