Van tuin & wei tot bos & hei. Belangrijke thema’s zijn de ontwikkeling naar een duurzame, natuur inclusieve stad en maatschappelijk circulair natuurbeheer. Speerpunten zijn klimaatbestendigheid, groene daken, biodiversiteit, circulaire economie, groen en gezondheid. Maar ook duurzaam bodembeheer, ecosysteemdiensten, burgerparticipatie en nieuwe technologie in de groene ruimte.

Natuur & leefomgeving is een diverse sector waar ieder mens dagelijks mee te maken heeft; genieten van de natuur, een groene en gezonde werkplek, meer groen in de stad waaronder aangelegde parken, een groen straatbeeld waarbij ook groen aan en op gebouwen steeds zichtbaarder wordt en duurzaam waterbeheer. Denk ook aan de aanleg, het onderhoud en genieten van de eigen tuin.

Een voor de hand liggende sector die raakt aan en samensmelt met Natuur & Leefomgeving is de agrarische sector. We werken samen aan agrarisch natuurbeheer, ecologische landbouw, natte teelten, stadslandbouw en natuur inclusieve landbouw.Vind hier de juiste samenwerkingspartner

In de Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV Groen) werken het mbo-groen, bedrijven en overheid aan de concrete praktijkuitdagingen waar Groenpact voor staat. Programmamanager Bart van Leerdam is de contactpersoon van CIV Groen.

Het CIV cluster Natuur & Leefomgeving omvat Natuur, Groenvoorziening, Bos, Water, Bloem, Tuincentra, Stedelijke Leefomgeving, Water en Groenvoorziening. Contactpersoon voor het Praktijkcluster Natuur & Leefomgeving is Gert Meijer.

Het Centre of Expertise Groen (CoE Groen) werkt door praktijkgericht onderzoek aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen. Vier groene hogescholen bundelen hun krachten in CoE Groen: Aeres, HAS Hogeschool, Inholland en Van Hall Larenstein. Contactpersoon voor CoE Groen is Evelyne van Dongen.

Business Developer van het Expertisecluster Natuur en Leefomgeving is Anne Geijsen.

Branchevereniging VHG is de vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters.

Niet gevonden
wat je zocht?

Groenpact gaat graag voor je opzoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.

*Verplichte velden

Terug naar boven