AI in Food

Kunstmatige intelligentie of KI (in het Engels Artificial Intelligence of AI) gaat over systemen of machines die de intelligentie van mensen kunnen nabootsen. Met deze vorm van intelligentie kunnen systemen of machines taken uitvoeren en zichzelf tijdens de uitvoering verbeteren op basis van de informatie (data) die continu wordt verzameld. Zo kunnen KI-systemen reageren op data of impulsen uit hun omgeving en zelfstandig problemen oplossen.

Voorbeelden

Minder voedselverspilling met de hulp van AI

Van al het voedsel dat we produceren gooien we een derde weg. Ja, dat is veel hè? Als we voedselverspilling verminderen, heeft dat direct effect op onze uitstoot en de staat van de aarde. Een slimme uitvinding met behulp van kunstmatige intelligentie (ook wel artificial intelligence of AI) helpt ons op weg.

Lees meer

 Ook in de groene sectoren liggen er veel kansen om computerkracht in te zetten om efficiënter en duurzamer te gaan werken. In de agrisector, de tuinbouw, de voedingssector en de veehouderij is de toepassing van KI dan ook bezig aan een stevige opmars.

Men richt zich bijvoorbeeld steeds meer op het toepassen van KI om de voedselproductie te verhogen, zonder daarbij het milieu te schaden. Waar eerder boeren individueel beslissingen moesten nemen over hun ingrepen, kunnen ze nu door KI hun keuzes baseren op een rijkdom aan gegevens. In de akkerbouw wordt kunstmatige intelligentie ook al veel ingezet. Voor precisielandbouw, gewasmonitoring en gewasanalyses bijvoorbeeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van technologische innovaties op het gebied van sensoren, radars en GPS.

Terug naar boven