Direct aanmelden

De Hackathon 25 en 26 maart:

Als gamechanger een unieke kans om samen te werken aan uitdagingen die de toekomst van onderwijs, overheid en bedrijfsleven zullen vormgeven. Op maandag 25 en dinsdag 26 maart gaan we aan interactief de slag met challenges via design thinking. De resultaten hiervan worden op dinsdagmiddag 26 maart gedeeld met de toekomstdenkers op de conferentie.

Heb je interesse om mee te denken? Laat ons dit weten via events@managemindgroup.nl of geef dit aan in het aanmeldformulier voor de conferentie.
>> Let op: deelname aan de hackathon is op uitnodiging.

De Conferentie (26 maart, 12:30 - 17:30):

Aansluitend op de hackathon, staat deze conferentie open voor iedereen die geïnteresseerd is in het vormgeven van de groene toekomst. Verwacht een programma met inspiratie door spreker, dialoog en netwerkmogelijkheden, ontworpen om te inspireren en concrete acties te stimuleren. Interesse? Meld je aan via de aanmeldknop.

Programma:

  • 12:00   Inloop
  • 13:00   Opening conferentie
  • 13:30   Keynote: De toekomst is fantastisch - Jeanneke Scholtens
  • 14:15   Interactieve sessie; De blauw/groene toekomst
  • 14:45   Hackathon Highlights; innovatie onthult
  • 15:00   Hackathon galerij; Kennis(sen) creëren
  • 15:45   Keynote: Weerbaarheid, groei en de kracht van verbinding - Audrey Rost-Ernst
  • 16:30   Doorkijk naar de toekomst
  • 17:00   Netwerkborrel

Sprekers

Jeanneke Scholtens – De toekomst is fantastisch

In een tijd waarin we elkaar steeds minder lijken te begrijpen, ongelijkheid en polarisatie toenemen, raken we steeds meer overtuigd van ons eigen gelijk in ons eigen kringetje. Maar wat als er geen gelijk is? Wat als een eensluidend antwoord niet bestaat? Wat als er niet één juist pad is op weg naar de uitgang?

Toekomstdenken geeft de mogelijkheid om uit te zoomen, na te denken, door te denken, naar meerdere scenario’s te kijken en ruimte te creëren: om geen gelijk te krijgen maar meer perspectieven te zien en zo samen wegen voorwaarts te vinden. Dit helpt ons verder te kijken dan de huidige grenzen en nieuwe wegen naar toekomst van de groene sector te verkennen.

In deze lezing maakt Jeanneke Scholtens je deelgenoot van de wereld van toekomstdenken; van trendwatching tot speculatief ontwerp, van scenariodenken tot longtermism. Wat ook voor de toekomst van de groene sector belang is, denk maar aan de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, ondernemen en digitalisering. Haar pleidooi? Leef in de toekomst! Daar wordt het nu beter van.

Audrey Rost-Ernst - Weerbaarheid, groei en de kracht van verbinding

In 'Weerbaarheid, groei en de kracht van verbinding', legt Audrey Rost-Ernst uit hoe we ons kunnen aanpassen aan en floreren in de snel veranderende wereld. Ze benadrukt het belang van veerkracht en psychologische veiligheid voor innovatie als individu en binnen teams en organisaties. Dit is cruciaal voor het omarmen van veranderingen in de arbeidsmarkt, ondernemerschap en digitalisering in de groene sector.

Audrey biedt praktische strategieën voor het opbouwen van veerkracht en het bevorderen van een cultuur waarin samenwerking en openheid centraal staan. Door inzicht te geven in transitieprocessen, onderstreept ze het belang van het betrekken van mensen bij deze veranderingen, vooral in de dynamische groene sector.

Deelnemers krijgen de tools om persoonlijke en organisatorische groei te stimuleren, met de nadruk op het creëren van een omgeving die innovatie en creativiteit ondersteunt. Deze boodschap is een oproep tot actie voor iedereen die streeft naar een duurzame toekomst, waarin aanpassingsvermogen, verbinding en psychologische veiligheid de weg vooruit verlichten.

>> Heb je nog vragen, mail dan naar event@managemindgroup.nl.

Organisator:
Groenpact
Datum:
25 en 26 maart 2024
Locatie:
WUR OMNIA, Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen
Terug naar boven