Voor de vijfde keer mogen wij de MBO Challenge organiseren en daar zijn we enorm trots op. Voor editie 2023–2024 verbreden we het thema naar "Werken aan een duurzaam voedselsysteem".

Naast het tegengaan van voedselverspilling bieden we in dit nieuwe jaar ook ruimte om breder te kijken naar het hele voedselsysteem. Van voedselproductie tot voedselconsumptie. Op diverse plekken in dit systeem is ruimte om te werken aan verduurzaming.

Denk bijvoorbeeld aan: voedselproductie (land- en tuinbouw en veehouderij), voedsel(voor)bereiding (van groothandel tot horeca en thuisbereiding), voedsellogistiek (van transport tot op- en overslag), voedseltechnologie (innovatie in voedsel). Maar denk ook aan nieuwe vormen van voedselproductie en -bereiding die ontstaan vanuit de eiwittransitie (o.a. precisie fermentatie).

We hopen met deze verbreding meer ruimte te bieden aan scholen om deel te nemen aan de MBO Challenge!

Vanaf nu kunnen onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties zich inschrijven. Dit kan tot 1 december 2023. Heb je nog geen challenge maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in! Je kunt later nog een challenge indienen of mogelijk hebben wij een match voor je.

Terugblik vorig jaar

Lentiz LIFE College vmbo en mbo werd voor de 2e keer op rij winnaar! Unaniem koos de jury voor FIBER UP van de studenten MBO voeding & kwaliteit/technologie van het Lentiz College. De studenten hebben een oplossing bedacht voor de reststromen van amandelvellen voor opdrachtgever Royal Steensma B.V.

 Zie hier de reactie van de winnaars van 2022-2023:

Organisator:
MBO Challenge voedselverspilling 2023
Datum:
september 2023 - eind april 2024 eindevent
Locatie:
Op alle mbo scholen in Nederland
Terug naar boven