Publicatiedatum: 8-04-2024

Yuverta MBO Amsterdam Leefbare Stad en Klimaat

Genomineerd in de categorie: MBO

Het bouwen van distributiecentra heeft mogelijk schadelijke effecten op zowel de buurt als de bewoners. De risico's zijn onder andere hittestress, luchtverontreiniging, biodiversiteitsverlies en problemen met de waterhuishouding en waterkwaliteit.

Ecologische intelligentie

De studenten onderzochten met name of informatie hierover overgedragen was aan omwonenden. Ook bedachten ze hoe dit beter kon. Hoe maak je bijvoorbeeld onzichtbaar bodemleven zichtbaar?

Lutkemeerkoffer

Ze hebben een inspirerende educatieve houten koffer gemaakt. Deze ging en gaat de komende tijd, achterop de fiets, mee met actievoerders die strijden voor het behoud van de Lutkemeerpolder.

Nu en later

De studenten worden als nieuwe generatie groene denkers en doeners opgeleid. Zij zullen de de steden van de toekomst klimaatadaptief en natuurinclusief inrichten. Deze kennis gebruikten ze in dit project al om een lezing te geven.

Bij dit project werd samengewerkt met:

  • Bonnie Chopard, Symbiotecte, Architectuur& LAndschap, advies, ontwerp&strategie LET's Regeneratie
  • Bureau van Petra Blaisse Inside Outside
  • Ecologische Boerderij, de Boterbloem, Osdorp
  • Alies Natuurlijk, ecologische hovenier
  • Iris Poels, Natuureducatie, programmamaker duurzaam gedrag, Voedselpark Amsterdam.
  • Debora Treep, opleidingsdocent MBO 3&4 voor de nieuwe generatie groene doeners en denkers, lid Teachers For Climate en expert educatie Werkplaats bij de Methaal Kathedraal.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven