Tekst: Esmee Meijs
Foto's: Dutch Food Week

Boeren, burgers, tuinders, koks, telers, studenten, winkeliers en heel veel bedrijven. Iedereen met een rol in de wereld van ons voedsel. Speciale dank voor studenten uit het groen onderwijs en voor jullie reportages op de sociale media. Jullie hebben met eigen ogen kunnen zien, wat ook al bleek uit de Agrifoodmonitor 2020: de waardering voor boeren en tuinders zit in de lift. Dat lijkt mij ook een mooie basis voor jullie eigen toekomst als groene ondernemers. Jullie bepalen mede wat er straks op ons bord ligt.”

Social media reporters

De studententeams reisden - virtueel of live - tussen 10 en 17 oktober door heel Nederland om de #DFW2020-activiteiten in beeld te brengen: in totaal hebben ze ruim 25 procent van het gehele programma bijgewoond. Die online verslagen gaven de achterban van Dutch Food Week een kijkje achter de schermen bij uiteenlopende foodevents. De reportages werden ook tot dagelijkse GroenPact-journaals verwerkt.

FoodConnectors van de Toekomst

De groene onderwijsinstellingen kregen samen met hun studenten tijdens deze week de kans om zich te profileren in het nieuwe programma ‘FoodConnectors van de Toekomst’. Het programma draagt bij aan de vernieuwing, relevantie en zichtbaarheid van het groen onderwijs, waarmee de aantrekkingskracht van de groene sector wordt vergroot. Tijdens Dutch Food Week 2020 werden op diverse locaties activiteiten georganiseerd samen met én door het groen onderwijs, in het bijzonder het virtuele gastcollege door Chloé Rutzerveld.

Social reporters DFW

Bekijk alle GroenPact-journaals terug op Youtube:

DAG 1 | Dag van het Nederlandse Voedsel

Dag 2 & Dag 3 | Thank a Farmer Day

DAG 4

Filefruit-item door Studenten uit het groen onderwijs

Een kijkje achter de schermen op het Floriadeterrein

DAG 5 | Nationale Groente & Fruitdag

DAG 6 | Dag van de Zeevruchten

DAG 7 & 8 | Slotdag #DFW2020

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Dutch Food Week

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven