Publicatiedatum: 8-04-2024

Hogeschool van Hall Larenstein

Genomineerd in de categorie: HBO

Bij het schrijven van een omgevingsvisie komt veel kijken. De studenten van Hogeschool van Hall helpen de gemeentes Lochem en Berkelland met een veelvoud aan onderzoeken. Er zijn drie invalshoeken gekozen: bewoners, overheid en Aardkundig Fundamentalisme. De studenten hebben hier in overleg met de opdrachtgever een actieonderzoek aan toegevoegd.

De toekomst van Naoberschap

De studenten gingen aan tafel met de lokale gemeenschap. Daarna zijn vier onderzoeken geschreven. Tijdens de omgevingstafels kwam zowel van bewoners als van overheden de sterke behoefte naar voren om onderling samen te werken.

Nieuwe omgevingswet

De relatie tussen veehouders en het landschap was een van de belangrijkste onderwerpen voor omwonenden. Hoe dat er in verleden, heden en toekomst uit ziet kon goed weergegeven worden met het kaartspel. Alle bevindingen zijn gepresenteerd als een strategische visie. Een mooie bijkomstigheid van deze uitgebreide aanvliegroute, is dat de nieuwe omgevingswet extra in de spotlight stond.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • Proeftuin Nettelhorst
  • Gemeente Lochem
  • Gemeente Berkelland
  • Vitens
  • Waterschap Rijn en IJssel
  • Verschillende werkgroepen uit beide gemeenten

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven