dddddddd

ProProtein wil aan de eiwitbehoefte van de groeiende bevolking voldoen door voedzame en smakelijke zuivelproducten aan te bieden, op een milieuvriendelijke manier. Ze ontwikkelden een technologie om melkeiwitten te produceren door fermentatie met gist, zonder dat daarvoor dierlijke melk nodig is. Geschikt voor het maken kaas, yoghurt of andere zuivelproducten, vergelijkbaar qua textuur en smaak met de dierlijke variant.

Impact

De techniek die wordt gebruikt is precisiefermentatie, een technologie waarmee micro-organismen kunnen worden geprogrammeerd om complexe organische moleculen, zoals eiwitten, te produceren. De technologie vereist ongeveer 87-98% minder water, 65% minder energie en produceert 84% minder CO2 en 92% minder vervuilende stoffen dan melkeiwit gemaakt met veehouderij.

Veel voordelen

Een prachtig alternatief voor de veehouderij, die zorgt voor tal van milieuproblemen. Precisiefermentatie heeft nog een voordeel: je hebt er niet veel ruimte voor nodig en je kunt het lokaal produceren. Het is een diervriendelijke methode én de oplossing voor mensen lactose-intolerantie of met zorgen over hun cholesterol.

Ben je
geïnspireerd?

GroenPact gaat graag voor je op zoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.

*Verplichte velden

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Wageningen University
Impactprijs Groen Onderwijs

Ben je
geïnspireerd?

GroenPact gaat graag voor je op zoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.

*Verplichte velden

Terug naar boven