Skills The Finals is een driedaags beroepenevent, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft.

In 10 vmbo- en 59 mbo-finales streden 350 vmbo-leerlingen en 650 talentvolle mbo-studenten op het NK vakwedstrijden voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Dit jaar waren er maar liefst 6 finales voor groene beroepen, waarvan er drie voor de eerste keer plaatsvonden.

Jos de Goey, algemeen directeur van WorldSkills Netherlands: "Skills is een kweekvijver voor talenten voor de arbeidsmarkt. Ruim 10.000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden aan deze Skills Heroes editie mee. Het NK is daarmee het grootste beroepen-event ooit dat in Nederland is georganiseerd. Uiteindelijk bereikten 650 van hen de finales. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren. Voor hen liggen vast mooie baangaranties in het verschiet".

De opdrachten die de studenten en leerlingen moeten uitvoeren in hun vakgebied zijn bedacht en worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. Voor deze editie waren Vedias, LTO en VHG nauw betrokken.

De winnaars van de wedstrijden bloem en tuinaanleg hebben zich geplaatst voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2018, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 26 t/m 28 september in Boedapest.

Winnaars uit het groene onderwijs

  • Bloembinder: Esther Weijenberg - AOC Groene Welle
  • Dierverzorger: Debby de Boer – Wellantcollege
  • Hovenier: Willem Stougie en Jochem Molenaar - Wellantcollege (team 1)
  • Internationaal ondernemer: Carmen Brabander en Sanne Kuyvenhoven - Lentiz (team 1)
  • Medewerker paardensport- en houderij: Lauren Spikkert - AOC Oost
  • Melkveehouder: Arjan Mulder – Wellantcollege
  • Paraveterinair - Tjitske van der Meer - AOC Oost

(Bron foto: Wim Dunning, Groene Welle)

Ben je
geïnspireerd?

GroenPact gaat graag voor je op zoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.

*Verplichte velden

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

WorldSkills Netherlands

Ben je
geïnspireerd?

GroenPact gaat graag voor je op zoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.

*Verplichte velden

Terug naar boven