Manifestatie GroenPact

Activiteit

Manifestatie GroenPact

Op woensdag 16 januari is de Groenpact Manifestatie, voor iedereen die bij de groene sector en het onderwijs betrokken is. De minister van LNV, Carola Schouten, zal hierbij aanwezig zijn.

Organisator GroenPact
Datum

wo 16 januari 2019 13:00 tot 18:00

Locatie Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28A, 3737 BK Groenekan

De Manifestatie GroenPact vindt plaats van 13.00-18.00 uur en wordt georganiseerd voor iedereen die bij de groene sector en het onderwijs betrokken is: bestuurders, staf, docenten, bedrijfsleven en beleidsmakers.

Blik op de toekomst

De dag staat in het teken van wat er al is bereikt binnen GroenPact. Maar ook wordt er gekeken naar de toekomst en de uitdagingen waar we nog voor staan. Dit doen we vanuit het perspectief van jongeren: studenten en leerlingen. We kijken vanuit hun blik naar de innovatieve groene sector en de toekomst van groen onderwijs.

Groenpact Impactprijs

Op de manifestatie wordt ook de eerste 'Impactprijs groen onderwijs' uitegreikt. Studenten en leerlingen (van vmbo tot universiteit) kunnen meedoen aan de prijsvraag voor het project met de meeste impact. Ze kunnen hiervoor projecten aanmelden waarbij onderwijs en bedrijfsleven samenwerken. Per onderwijsniveau worden 3 projecten genomineerd en 1 winnaar gekozen. De vier winnende projecten staan in de spotlights op de Manifestatie en het projectteam krijgt een mooie prijs. 

Green Deal

Ook wordt de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw ondertekend. Deze moet er voor zorgen dat natuurinclusieve landbouw een integraal onderdeel wordt van het groene onderwijs. Met green deals wil de overheid de overgang naar een duurzame economie versnellen.

Workshops

Er zijn actieve workshops over de thema’s en actielijnen van Groenpact: arbeidsmarkt, innovatie, jongeren, de green deal en maatschappelijke opgaven.

 

Het programma en het workshopaanbod worden binnenkort bekendgemaakt.