Publicatiedatum: 25-03-2023

Genomineerd in de categorie vmbo

Aeres VMBO Nijkerk

De leerlingen bedachten verschillende gerechten op basis van meelwormen en biologische groenten.

3D foodprinter

Deze ingrediënten zijn nog niet altijd even populair, maar zijn een duurzame oplossing om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Met behulp van een 3D foodprinter wisten de scholieren hun creaties mooi en aantrekkelijk te presenteren. Ook voor de bewoners met slikproblemen: het was weer eens wat anders dan een schep puree.

De jury, bestaande uit een kok, diëtiste en de bewoners van De Pol, beoordeelden de gerechten van de vier groepjes.

Voedseltransitie

De leerlingen leerden over het belang van de voedseltransitie en hoe zij daar een rol in kunnen spelen. Het project nam daarnaast veel vooroordelen over het eten van insecten weg, zowel bij de leerlingen als bij de bewoners van het verzorgingstehuis. Tot slot sloeg dit project een belangrijke brug tussen boeren, jongeren, ouderen en vrijwilligers van de biologische pluktuin waar de scholieren hun ingrediënten verzamelden. Dat liet bovendien weer mooi zien hoe belangrijk het is om samen te werken om onze food-footprint te verkleinen.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • Zorginstelling De Pol
  • Biologische boerderij Het Witte Water
  • Vrijwilligers van biologische pluktuin en landgoed Luxool
  • Lokale nieuwssites

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven