Publicatiedatum: 22-09-2020

Tekst: Esmee Meijs
Foto: Dutch Food Week

Al jaren vormt Dutch Food Week een mooi podium om het groen onderwijs in de spotlight te zetten. In 2020 draagt het programma Foodconnectors van de Toekomst bij aan de vernieuwing, relevantie en zichtbaarheid. Hiermee wordt de aantrekkingskracht van de groene sector en de boer-burger relatie versterkt.

Het belang van de samenwerking tussen het groen onderwijs en Dutch Food Week wordt onderstreept door de social media reporters – studenten uit het groen onderwijs – die iedere dag verslag doen van de diverse (onderwijs)activiteiten tijdens Dutch Food Week. Die studenten vervullen een belangrijke rol: via de social media kanalen van Dutch Food Week en Groenpact delen ze kennis over duurzaam en gezond voedsel.. Daarnaast worden er tussen 10 en 17 oktober op diverse locaties activiteiten georganiseerd samen met én door het groen onderwijs, zoals de aftrap van een praktijkonderzoek of challenge, virtueel gastcollege door Chloé Rutzerveld, een KickStartShow, forumdiscussie, de Installatie van de Voedselraad van Jongeren en andere (onderwijs)activiteiten.

Meld je event aan

Dutch Food Week en Groenpact bieden activiteiten uit het groen onderwijs een extra podium. Ook aansluiten bij evenementen die georganiseerd worden in de week behoort tot de mogelijkheid. Bekijk het hele programma: www.dutchfoodweek.nl of neem contact op met het Dutch Food Week Team via emeijs@dutchfoodweek.nl.

Over Dutch Food Week

Van een Bakkie bij de Boer, virtueel foodcollege tot voedselcongres of zelf fruit plukken in een boomgaard: tussen 10 en 17 oktober vinden er tientallen activiteiten plaats in Nederland op het gebied van voedsel. Daarnaast heeft Dutch Food Week dit jaar voor de eerste keer voor een centrale locatie gekozen. In Rotterdam presenteert Dutch Food Week tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten. Daarnaast is er een podium waar gedurende de week korte intermezzo’s, zoals dialogen, politieke statements en kookdemonstraties plaatsvinden.

Bekijk het hele programma hier: www.dutchfoodweek.nl.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Dutch Food Week

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven