Publicatiedatum: 17-11-2021

Tekst & foto: Brenda Poot

 

In het Groenpact Jongerenplatform zijn nu vijf jongerenorganisaties betrokken. Hun achterban bestaat uit studenten en jonge professionals binnen het groene domein en daarbuiten:

Kick-off

Op vrijdag 12 november was het zover, de jongerenorganisaties van het Groenpact Jongerenplatform, kernteamleden van Groenpact en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kwamen bij elkaar voor de kick-off van het Groenpact Jongerenplatform. Voornamelijk om kennis met elkaar te maken en te praten over de verschillende inhoudelijke thema’s die leven bij de jongerenorganisaties, Groenpact en het ministerie.

Krachten bundelen

Lianne de Bie, programmamanager van het Groenpact Jongerenplatform en directeur van SFYN: ”Het is goed om als jongerenorganisaties onze krachten te bundelen. Via het jongerenplatform gaan we een structurele samenwerking aan, kunnen we effectiever onze stem laten horen en is het voor organisaties in het groene domein laagdrempeliger om jongeren te betrekken bij hun vraagstukken. Op deze manier maken we een grote stap naar het versterken van jongerenparticipatie binnen het groene domein.”

Impact

De jongerenorganisaties hebben ieder een eigen achterban en eigen thematische focus. Brenda Poot, secretaris van het Groenpact Jongerenplatform en werkzaam bij Groenpact: ”Dit is heel waardevol. De komende tijd gaan we uitzoeken waar de expertise ligt van de verschillende jongerenorganisaties en op welke thema’s we de meeste impact kunnen maken.” Onderlinge samenwerking van de jongerenorganisaties en samenwerken met Groenpact en haar partners is essentieel voor het behalen van impact. Dit wordt begeleid en ondersteund door Arjen Wals (Wageningen University) en Korrie Hoekstra (Hogeschool Van Hall Larenstein).

De komende tijd ligt de focus vooral op de ontwikkeling van de onderlinge samenwerking, verbinden op relevante thema’s met Groenpact en haar partners en het samenstellen van thema’s waar de jongerenorganisaties gezamenlijk aan werken. In de toekomst kunnen ook andere jongerenorganisaties aansluiten bij het Groenpact Jongerenplatform.

Wil je meer informatie, wil je als jongerenorganisatie aansluiten of heb je ideeën over eventuele samenwerking? Stuur dan een e-mail naar Brenda Poot.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven