Publicatiedatum: 8-04-2024

Koning Willem I College, i.s.m. PLAY.ART.FOOD

Genomineerd in de categorie: MBO

Het Diner van de Toekomst

Koks en kunstenaars zijn bij uitstek vakmensen die vanuit creativiteit en ambacht werken. Samen maken zij het Diner van de Toekomst. Beide doelgroepen worden geholpen met het aanleren van 21st century skills, middels kunsteducatie en design thinking.

Gastronomie

27 professionals uit het werkveld namen deel aan een kunstzinnige, culinaire reis vol smaken en belevingen. Hier werden het bedrijfsleven, de ontwerpsector, onderwijs en agrifood samengebracht. Koks en kunstenaars kregen tools aangeboden om creativiteit en kunst te verwerken in een concept. Dit werd het Diner van de Toekomst. Daarin lieten ze de gasten stilstaan bij het maken van gezondere en duurzamere keuzes, evenals de inzet van kunst en creativiteit binnen de voedseltransitie.

Het bord van morgen

Het diner zelf was al gericht op de toekomst. Zo werden er algen en insecten en lokale seizoensproducten gegeten en was er aandacht voor de inbreng van kinderen. Het gaat immers over hun toekomst. Momenteel wordt gekeken of het project Kok en Kunstenaar onderdeel kan worden van het curriculum van de koksopleiding.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • PLAY ART FOOD
  • Evoluon Spacefarming
  • De tuin van Best
  • Kindcentrum de Kameleon Den Bosch
  • Gemeente Den Bosch

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven