Publicatiedatum: 8-04-2024

Metis Montessori Lyceum

Genomineerd in de categorie: Technasium

De opdrachtgever had de wens om de duin, waar het kavel op ligt, zo min mogelijk te verstoren. Een natuurinclusief huis is de oplossing. Daarnaast is het huis energieneutraal. In het bouwproces en bij de materiaalkeuze wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Doelen

Het huis is ontworpen aan de hand van de zes pijlers van natuurinclusiviteit. Het huis is geplaatst in het landschap. Het hoort bij de duin waar het op staat. Door het materiaalgebruik en andere duurzame oplossingen heeft dit huis geen negatieve, maar een positieve invloed op het ecosysteem.

Ontwerp en bouw

Naast de directe impact van het huis op de biodiversiteit van Terschelling, dient het ontwerp als inspiratie voor iedereen die natuurinclusieve woningen wilt realiseren. Het samenbrengen van natuurinclusief ontwerp en milieubewuste bouw helpt bij het terugbrengen van broeikasemissies. De bouwsector is namelijk verantwoordelijk voor een groot aandeel van onze broeikasemissies.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • NACO architecten
  • Stedenbouwkundige architectenbureau Inbo

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven