Publicatiedatum: 25-03-2023

Genomineerd in de categorie universiteit

Wageningen University & Research

Om dat te realiseren hebben boeren kapitaal, arbeiders en kennis nodig over het planten en snoeien van bomen. De ambitie is er, maar verschillende obstakels belemmeren de plannen. Studenten van de Universiteit van Wageningen brachten deze problemen in kaart en bedachten concrete oplossingen.

Obstakels agroforestry

Een groot obstakel is de stroeve communicatie tussen de boeren en verschillende stakeholders, zoals boomkwekerijen, adviseurs en investeerders. Daarnaast hebben veel boeren weinig kennis over planten en bomen die jaren moeten groeien, en komen ze lastig aan de vereiste plantmaterialen. Ook geld is een belemmering: subsidies gelden niet voor alle boomsoorten en alle werkzaamheden die bij agroforestry komen kijken.

Online matching

Kortom: agroforestry is een grote uitdaging. De studenten ontdekten tijdens hun onderzoek dat er nog geen platform is waarmee boeren, boomkwekerijen, investeerders en experts makkelijk contact leggen. Daarom bedachten zij een online matching tool om alle partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform kunnen alle belanghebbenden bovendien kennis uitwisselen en zo samen stappen zetten in de ontwikkeling van agroforestry.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • Wageningen University & Research

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven