Publicatiedatum: 26-03-2023

Genomineerd in de categorie universiteit

Wageningen University & Research

Ze ontwikkelden een realistische en haalbare tool om ‘goed eten’ te beoordelen: TROFI, The Real Good Food Initiative.

Goed eten

Goed eten, dat betekent smaakvol, gezond, duurzaam en betaalbaar eten. Voor de komst van TROFI was er nog geen duidelijk instrument dat deze vier pijlers omvatte en voedsel kon ‘toetsen’. Met de bevindingen vanuit de TROFI-tool willen de initiatiefnemers voedselondernemers met elkaar verbinden en de voedselketen verbeteren. Ook moet de tool het imago van Amsterdam een boost geven. De grote stad aan het IJ is niet alleen een feest- en fastfoodparadijs, het is een vooruitstrevende metropool. Een voorloper op het gebied van kwaliteitsvoedsel voor de toekomst.

Gesprekken en observaties

Om de TROFI-tool vorm te geven, voerden de studenten gesprekken met stakeholders: Amsterdamse voedselondernemers. Ook doken ze in de huidige hoofdstedelijke voedselomgeving, onderzochten ze de sociale wetenschap achter voedingsgedrag en organiseerden ze paneldiscussies om feedback op de tool te verzamelen. Het resultaat is een concreet advies dat bestaat uit drie verschillende oplossingen.

TROFI: drie oplossingen

Allereerst zijn er TROFI-richtlijnen opgesteld om de vier pijlers te beoordelen. Daarnaast moet een TROFI-website zorgen voor goed contact tussen stakeholders, zodat zij samen kunnen werken en kennis kunnen uitwisselen. Tot slot krijgen ondernemers de kans om hun projecten te promoten tijdens het tweejaarlijkse evenement TROFI-hub.

Bij dit project is samengewerkt met:

  • MKB Amsterdam

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

Groenpact Impactprijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven