Publicatiedatum: 14-12-2017

Uniek aan de setting van het World Horti Centre is dat alles bij elkaar komt op één plek. Bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren om de tuinbouw op een nog hoger niveau te tillen. Dat is nodig, want wereldwijd staan we voor gigantische uitdagingen. In 2050 zijn er wereldwijd 10 biljoen monden te voeden en zullen we meer voedsel moeten produceren dan in alle afgelopen eeuwen bij elkaar.

Nederland is na de VS de grootse producent van voedsel, bloemen en planten. Deze koppositie hebben we door onze grote hoeveelheid kennis en innovatiekracht. Continue en versnelde innovatie is van groot belang om deze koploperspositie voor Nederland te behouden. World Horti Center speelt hierin een leidende rol, door oplossingen te bieden voor relevante maatschappelijke thema’s zoals water, voedselvoorziening, voedselveiligheid, welbevinden en duurzaamheid.

3-World-Horti-Center3.jpg


World Horti Center is een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Een centrum dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen wordt bezocht: van kwekers, retailers, voedingstuinbouw, teeltbenodigdheden, kasconstructeurs, veredelingsbedrijven tot overheden.

Onderwijs

Het World Horti Center biedt een leeromgeving voor wereldwijd toptalent uit het mbo (MBO Westland), hbo (Inholland) en werkt samen met vooraanstaande kennisinstellingen. Een voorbeeld hiervan is de Greenport Hub (colleges van TU Delft en Wageningen Universiteit). Door samen te werken aan lesprogramma’s, waarbij de nadruk ligt op kennis en innovatie en internationalisering en die aansluiten op de praktijk, creëren we goede carrièrekansen, gemotiveerde vakmensen en werknemers.

Inspiratie

In het unieke gebouw zijn de meest vooruitstrevende en toonaangevende bedrijven uit de glastuinbouw vertegenwoordigd. Door het hele jaar heen is de complete afspiegeling van techniek, toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw te zien. Er worden de meest recente innovaties getoond en worden professionals uit de horti business bijgepraat, zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Door deze synergie ontstaan innovaties extra snel.

Onderzoek

Om als internationale sector te kunnen blijven innoveren en de voorsprong te behouden is er in World Horti Center een state of the art onderzoeksfaciliteit gebouwd. In de 40 onderzoekkassen wordt door de tuinbouwsector, samen met diverse kennisinstellingen en universiteiten onderzoek uitgevoerd. Daarbij vormt deze faciliteit de ideale leeromgeving voor studenten en cursisten vanuit de hele wereld.

Nieuwsitem uit de VS over het World Horti Centre

 (Bron foto: World Horti Centre)

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

World Horti Center

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven